Ministar bezbjednosti BiH

Nešić razgovarao sa direktorom ICMPD-a

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2023. 15:25

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić sastao se danas u Austriji sa direktorom Međunarodnog centra za migracijsku politiku (ICMPD) Mihaelom Špindelegerom koji je ranije obavljao i funkciju ministra vanjskih poslova i vicekancelara Austrije te bio lider Narodne partije Austrije.

ICMPD je u proteklom periodu bio važan partner Ministarstvu bezbjednosti BiH te je na današnjem sastaku razgovarano o mogućnostima nastavka saradnje u budućnosti.

Posebno se to odnosi na podršku jačanju kapaciteta nadležnih institucija u BiH za upravljanje migracijama te policijskih agencija u borbi protiv međunarodnog organizovanog kriminala.

Ministar Nešić je upoznao direktora Špindelegera sa trenutnom situacijom u oblasti migracija te planovima za poboljšanje upravljanja migracijama te borbe protiv trgovine ljudima i krujumčarenja migranata. Zahvalio se ICMPD-u za podršku u ovoj oblasti u proteklom periodu i na svemu što su uradili za jačanje kapaciteta BiH.

“Na taj način u velikoj mjeri zajednički doprinosimo kolektivnoj, evropskoj bezbjednosti. A u isto vrijeme pomažemo i naše reformske procese na putu ka članstu u EU”, kazao je Nešić. 

BiH je član ICMPD-a od 2011. godine, a ova međunarodna organizacija okuplja 20 država članica.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм