Одбрана предсједника Републике Српске

Припремљена одбрана Додика и Лукића

  • Извор: СРНА
  • 21.05.2024. 11:29

Одбрана предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића припремила је материјалне доказе и нада да ће Суд БиХ прихватити све њихове приједлоге како њиховим брањеницима не би било ускраћено право на одбрану, рекао је Лукићев адвокат Миљкан Пуцар уочи сутрашњег рочишта.

Пуцар је напоменуо да би Тужилаштво БиХ сутра требало да заврши са извођењем доказа, те потврдио да је одбрана већ у писаној форми Суду БиХ доставила приједлог доказа.

- Из Суда БиХ нам нису одговорили шта прихватају, а шта не од доказа. Надамо се да ће прихватити све наше приједлоге да нам не би ускратили право на одбрану - навео је Пуцар.

Када је ријеч о одбрани оптужених у овом предмету који се против Додика и Лукића води због непоштовања одлука Кристијана Шмита, Пуцар истиче да је одбрана спремила бројне материјалне доказе, а пред Судом ће се појавити и свједоци, односно експерти из ове области.

- Не можемо у овом тренутку говорити о томе колико би то могло трајати. Требаће сигурно неколико појављивања, односно рочишта за извођење свих доказа - рекао је Пуцар за Срну.

Пред Судом БиХ сутра ће бити настављен судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића због непоштовање одлука Кристијана Шмита, а наставак суђења предвиђен је за 13.00 часова.

На претходном рочишту 29. априла Суд БиХ и одбрана нису прихватили као доказ Тужилаштва БиХ Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са интернет странице УН и превело на "босански језик".

Судија у овом поступку Сена Узуновић затражила је од Тужилаштва БиХ да достави документ Анекс 10 Дејтонског споразума на енглеском језику и са адекватним преводом.

Узуновићева је одбацила да као доказе прихвати и 30 новинских чланака, те истакла да се као докази могу прихватити једно оригинални документи, овјерене копије и копије.

Тужилаштво БиХ је тада као доказе предочило и копије одлука Кристијана Шмита скинуте са странце ОХР-а којима је ван снаге ставио олуке Народне скупштине Републике Српске којима се не примјењују, не прихватају Шмитове одлуке, као и оне о непризнавању одлука Уставног суда БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)