Сања Вулић

"Правосуђе је механизам обрачуна с непослушницима америчке амбасаде"

  • Извор: СРНА
  • 21.05.2024. 15:23

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да извјештаји правосудних институција показују срамоту правосуђа које представља механизам обрачуна са онима који не слушају Амбасаду САД.

Вулићева је истакла да Високи судски и тужилачки савјет БиХ од амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија добија инструкције за именовања судија и тужилаца.

- Сви знате да се то дешава. Немамо професионализма у правосуђу јер тамо не раде образовани и стручни људи, него раде подобни америчкој Амбасади. То знам и по посљедњој измјени судија у мом граду /Добоју/ гдје они бирају онога ко ће слушати њихове наредбе - рекла је Вулићева.

Вулић: БиХ илузија од суверене земље

Вулић: БиХ илузија од суверене земље

Она је категорично одбила наводе посланика ПДП-а Бранислава Бореновића да је предсједник СНСД-а Милорад Додик "недодирљив и да има заштиту правосуђа".

- Никоме не бих пожељела да има такву заштиту. Каква је то заштита када се против вас води процес, а не знате ни по којем закону - рекла је Вулићева и додала да тај закон није изгласан у Парламентарној скупштини.

Вулићева је изразила незадовољство тиме што главни тужилац БиХ Миленко Кајганић није данас присутан на сједници у дијелу када је на дневном реду био извјештај о раду Тужилаштва БиХ за прошлу годину.

- Можда је и јасно што није присутан. Очигледно да се плаши многих питања и дискусија - рекла је Вулићева.

Она се сложила са примједбама на непроцесуирање предмета корупције у БиХ.

- Сматрам да су главни саучесници у тим предметима корупције управо људи из Тужилаштва - рекла је Вулићева и додала да је правосуђе у општем хаосу.

Она је навела примјер хапшења суспендованог предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)