Radovan Kovačević

"Praveći neodgovorne paralele sa Ukrajinom Komšić namjerno destabilizuje BiH"

  • Извор: СРНА
  • 16.03.2022. 13:38

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić ponovo laže i namjerno destabilizuje situaciju, praveći neodgovorne i potpuno neosnovane paralele između situacije u BiH i Ukrajini, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da je potpuno jasno da Komšić u stvari samo štiti sebe i čuva svoju fotelju, smatrajući to bitnijim od svega, pa i od stabilnosti zemlje u koju se toliko kune, ali i bezbjednosti građana koje bi kao fol htio da predstavlja.

Međutim, rekao je Kovačević za Srnu, činjenica je da Komšić ne predstavlja nikoga i ne pripada ničemu.

"Činjenica je isto tako da Komšić, nažalost, dobro zna da jedino dizanjem tenzija i prizivanjem nestabilnosti može obezbijediti svoj opstanak na političkoj sceni. Jer ukoliko se problemi u BiH budu stvarno rješavali kroz dijalog ključnih unutrašnjih faktora, jedan od prvih problema koji će biti riješen biće upravo 'slučaj Komšić', odnosno mogućnost da jedan narod bira predstavnike drugom narodu", istakao je Kovačević.

On je naveo da i da "slučaju Komšić" smeta Milorad Dodik zato što ga je izabrao njegov narod i građani entiteta iz kojeg dolazi i koji se, za razliku od Komšića, zalaže za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

"'Slučaju Komšić' smeta Milorad Dodik i zbog toga što se, opet za razliku od Komšića koji podiže tenzije i priziva nestabilnost, zalaže za mir i dijalog, kao i za napredak svih u BiH", istakao je Kovačević.