Pravnik

Popović: Јedinstveno u odbacivanju Šmitove odluke

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2022. 12:02

Republiku Srpsku neće ništa pogoditi izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, ali ih mora odbaciti jer Kristijan Šmit nema nikakav legitimitet, ni legalitet, da bi se njegove odluke prihvatale i sprovodile, rekao je pravnik Vitomir Popović.

Popović je ocijenio da je cilj dijela međunarodne zajednice da izazove anarhiju na teritoriji BiH i da im trebaju određena žarišta, jer se nalaze u nezgodnoj poziciji kada je riječ o Rusiji.

"Rusija im je uzela mjeru i podigla inflaciju... Bolje im je da vode računa da im krigla piva na Oktobarfestu ne bude koštala deset rubalja", rekao je Popović.

Ponovio je da Nijemci nemaju šta da rade u BiH, da su napravili ogromne zločine svuda u svijetu, te da je poznato šta je čovječanstvu donijela politika iz tridesetih i četrdesetih godina prošlog vijeka.

"I vlast i opozicija, i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, treba da bude jednoglasna i kaže da ovo ne može, makar ponudio i bolja rješenja. Svjestan sam da imamo mnogo rupa u tom zakonu, da bi se izbori trebali pratiti elektronski, da se zna u svakom momentu kako je ko glasao, ali to treba da bude stvar onih koji ovdje žive", konstatovao je Popović u izjavi za Srnu.

Dodao je da je politička scena Republike Srpske podijeljena i da se pojedini predstavnici opozicije, uprkos stavu Narodne skupštine Republike Srpske, sastaju sa Šmitom, traže njegovu pomoć i pokušavaju na sve načine da ga priznaju za legalnog i legitimnog, što je suprotno srpskim nacionalnim interesima.

"Njegove odluke jednostavno bi trebali da ignorišu i u FBiH i to što on ima određen rezervisan stav prema Republici Srpskoj još će se gore odraziti na FBiH između Hrvata i Bošnjaka - ocijenio je Popović.

On ističe da nije dobro da se u zemljama koje pretenduju da uđu u EU nameću odluke, ali da je jasno da BiH nije ni blizu EU.

Kristijan Šmit, nametnuo je juče odluku o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje se odnose na, kako je rekao, paket transparentnosti izbora, dok je za politički dio ostavio još vremena domaćim političarima.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.