Pomoć Sloveniji

Pohvale za pripadnike RUCZ i FUCZ

  • 15.08.2023. 13:54

Kancelarija Evropske civilne zaštite i humanitarne pomoći pohvalila je timove zaštite i spašavanja iz Bosne i Hercegovine - Republičku upravu civilne zaštite Republike Srpske i Federalnu upravu civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, koji učestvuju u pomoći Republici Sloveniji u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su pogodile ovu državu.

Predstavnici EU civilne zaštite obišli su timove iz BiH na terenu te na zvaničnim društvenim mrežama pohvalili doprinos i vrijedni rad na čišćenju terena u prvoj misiji BiH kao članice Mehanizma EU za civilnu zaštitu. 

Takođe, Uprava za zaštitu i spašavanje Slovenije objavila je grafiku međunarodne pomoći upućene kroz Mehanizam EU za civilnu zaštitu. Tim iz BiH, koji sačinjavaju Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske i Federalna uprava civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine ima najviše teških radnih mašina - ukupno šest bagera koji su u ovom trenutku i najpotrebniji Sloveniji. 

Odluku o pružanju međunarodne pomoći Sloveniji donio je Savjet ministara BiH na prijedlog ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića. Ministar Nešić danas je odao priznanje pripadnicima civilne zaštite Republike Srpske i Federacije BiH koji učestvuju u ovoj humanoj misiji pomoći prijateljskoj zemlji i slovenačkom narodu u saniranju posljedica poplava. On je istakao da su u najboljem svjetlu prikazali svoje institucije, te pokazali spremnost i obučenost da sarađuju i pružaju pomoć ugroženim i van granica BiH. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.