Окончана истрага

Подигнута дисциплинска тужба против Олге Пантић, главног тужиоца у Бијељини

Уред дисциплинског тужиоца (УДТ) Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ окончао је истрагу и поднио дисциплинску тужбу против главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини Олге Пантић, потврђено је за АТВ.

Тужба је поднесена након истраге која је покренута на основу више пријава и притужби које је УДТ добио на поступање Пантићеве.

”УДТ може потврдити да је против Олге Пантић, главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, поднесена дисциплинска тужба због дисциплинских прекршаја из члана 57. тачка х) и т) Закона о ВСТС. У складу са Законом о измјенама и допуни Закона о ВСТС БиХ дисциплинска тужба је поднесена и због дисциплинских прекршаја из члана 57. тачка 8), 12) и 23) Закона о ВСТС”, наводи се у одговору ВСТС-а.

У преводу, тужба против Пантићеве поднесена је због:

- Давања било каквих коментара о судској или тужилачкој одлуци, поступку или предмету, док је предмет у току пред судом, за које се оправдано може очекивати да могу ометати или штетити правичном поступку или суђењу.

- Кршења принципа Етичког кодекса тужилаца који су довели до нарушавања угледа и интегритета правосуђа.

- Немара или непажње у вршењу службених дужности.

- Мијешања у поступање судије или тужиоца с намјером опструисања или потцјењивања њихових активности.

- Било какво друго понашање које представља озбиљно кршење службене дужности или доводи у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет тужилаштва.

На упит АТВ-а Пантићева није жељела да коментарише наводе из тужбе УДТ, наводећи да уопште није обавијештена о томе да је тужба поднесена.

Подсјетимо, у бијељинском правосуђу већ дуже вријеме тињају сукоби, а на рачун главног тужиоца изнесене су бројне оптужбе о наводном мобингу над радницима тужилаштва, те наводним злоупотребама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.