Savjet ministara BiH

Počela sjednica, stigli i ministri iz reda hrvatskog naroda

  • 05.11.2018. 13:01

U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara, kojoj prisustvuju i ministri iz reda hrvatskog naroda.

Na sjednicu, koja je do sada dva puta odgađana zbog nedolaska ministara iz reda hrvatskog naroda, došli su ministri finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i odbrane Marina Pendeš. 

Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj između preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 70 miliona evra. 

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH. 

Pred ministrima će se naći informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. jun ove godine i informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-juli ove godine. 

Na sjednici će biti riječi o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2019. godine. 

Savjet ministara razmotriće prijedlog strategije protivminskog djelovanja BiH 2018-2025, sa prijedlogom finansijskog plana za sprovođenje strategije i informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2019. godinu.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)