"Traži medijsku pažnju"

Pljušte reakcije na Bećirovićeve vapaje strancima

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2023. 19:05

Ne prestaju reakcije na vapaje Denisa Bećirovića strancima da se Miloradu Dodiku uvedu strože sankcije. Upravo je to ono što Bećirović i želi – da se o njemu piše i priča, kaže Sanja Vulić.

Konstantnim ponavljanjem imena predsjednika Republike Srpske, dodaje Vulićeva, on samo traži medijsku pažnju.

"Denis Bećirović samo pokazuje da je jedan iskomplesirani čovjek, nedorastao poziciji na kojoj se nalazi", rekla je Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PSPS.

"On je jedan obični luzer,koji nikada neće doći ni do pozicije predsjednika stranke, a kamoli da vodi neki narod. Tako da, može samo da sanja o tim sankcijama", dodaje Vulićeva.

Protiv Bećirovićevih poziva na sankcije Miloradu Dodiku je i lider PDP-a samo zato što misli da je to licemjerno jer je bošnjački član predsjedništva član SDP-a, stranke Nermina Nikšića koji je partner na BH nivou. Borenović je za neke druge sankcije. 

"Ja sam čovjek koji priznaje samo sankcije na izborima i od strane domaćih pravosudnih institucija, rekao je Branislav Borenović, lider PDP-a.

Sankcije Dodiku su sankcije srpskom narodu u BiH, kaže Srđan Mazalica. Bećirovićevi pozivi na sankcionisanje, kaže, samo su dio podaničkog mentaliteta naroda kojem on pripada.

"Mnoge druge države su potrošile decenije i vijekove i krvi i drugih ljudskih resursa i znanja da bi stekli određenu nezavisnost, tj. sposobnost donošenja odluka bez uticaja sa strane. I onda vi imate neku državu u kojoj neko priželjkuje neki uticaj sa strane da bi mogao da se suprotstavi svojim političkim protivnicima", rekao je Srđan Mazalica, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Očigledno je da se radi o jednoj konstanti. Ljudi ne mogu da izađu iz mentaliteta naroda koji je još zarobljen u feudalnom sistemu aga i begova", dodaje Mazalica.

Bećirovićev poziv u pomoć strancima nije nikakvo iznenađenje, tvrdi ministar trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara. Njegovi izlivi mržnje prema Republici Srpskoj i njenom predsjedniku, i populistički istupi kojima godinama zagađuje javni prostor dobro su poznati svima u BiH i nikada nikome nisu donijeli nikakvo dobro, poručio je Staša Košarac.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм