Сарајево

Пленковић стигао у БиХ, дочекала га Кришто

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2024. 12:00

Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић стигао je у дводневну посјету БиХ, коју je започеo сусретом са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Кришто у Сарајеву, а одвојено ће га примити и руководство Парламентарне скупштине БиХ.

Одржан је састанак делегација Хрватске и БиХ, након чега ће се Пленковић и Кришто обратити медијима.

Састанак чланова Заједничког колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ са хрватским премијером планиран је за 12.45 часова.

Након Сарајева, Пленковић путује у Почитељ гд‌је ће присуствовати свечаном отворењу моста Херцеговина на новој дионици аутопута Почитељ - Звировићи.

У Мостару ће у четвртак присуствовати свечаности уручења уговора Централне државне канцеларије за Хрвате изван Републике Хрватске. Састаће се и с предсједавајућим Дома народа БиХ и предсједником Хрватског народног сабора БиХ Драганом Човићем, ректором Универзитета у Мостару Зораном Томићем, као и с равнатељем Свеучилишне клиничке болнице Мостар Антом Квесићем.

Пленковић ће обићи и градилиште Хрватског народног казалишта Мостар.

Уз Пленковића, у делегацији је и потпредсједник Владе Хрватске и министар мора, промета и инфраструктуре Олег Бутковић, министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман, министар културе и медија Нина Обуљен Коржинек, а у Мостару ће им се придружити и државни секретар Централне државне канцеларије за Хрвате изван Републике Хрватске Звонко Милас.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.