Амбасадор Израела у БиХ

Пелег: Захвалност Додику за подршку

  • 30.06.2024. 08:06

Амбасадор Израела у БиХ Галит Пелег захвалила је предсједнику Републике Српске Милораду Додику за подршку након јучерашњег терористичког напада у Београду и истакла како вјерује у ауторитете Српске.

"Хвала предсједнику Милораду Додику на овој важној поруци. Вјерујемо ауторитетима Републике Српске и БиХ да ће наставити да штите локалну јеврејску заједницу, као и све Израелце који посјећују вашу земљу", написала је Пелегова на мрежи "Икс".

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је забринутост за Јевреје и Израелце у БиХ послије терористичког напада испред израелске Амбасаде у Београду и истакао да ће бити предузете све мјере да буду заштићени у Српској.

Годинама упозоравамо на радикализацију исламских покрета које подржава ИСИС у БиХ и још једном наглашавам да ћемо предузети све мјере да свим средствима заштитимо Јевреје и Израелце у Републици Српској", написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Он је навео да ће се одржати блиска комуникација с израелским пријатељима како би осигурали максималну безбједност.

"Затражио сам од наших служби у Републици Српској да дигну степен безбједности на виши ниво", рекао је Додик.

Милош Жујовић, вјерско име Салахудин, конвертит из Младеновца, ранио је данас самостријелом припадника Жандармерије испред Амбасаде Израела у Београду. Рањени жандарм успио је да ликвидира нападача.

Пратите нас и путем Вибера