Нису се појавили на гласању

Опозиција још једном није подржала Републику Српску у Сарајеву

 • Извор: АТВ
 • 18.04.2024. 16:50

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одбацио је свих 18 закључака у вези са тренутном политичком ситуацијом у институцијама БиХ, које су предлагали посланици.

Посланици ПДП-а, СДС-а и Листе за правду и ред се нису ни појавили на гласању гдје је био предложен закључак да Представнички дом прогласи ништавним, недозвољеним и правно необавезујућим одлуке Кристијана Шмита и да обавеже институције БиХ да их не примјењују.

Међу приједлозима био је и закључак да Представнички дом захтијева да Савјет министара хитно и без одлагања у парламентарну процедуру достави приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ у којем ће обухватити побољшања интегритета изборног процеса и састав, надлежности и начин избора Централне изборне комисије.

Подршку није добио ни сличан захтјев посланика Клуба ХДЗ-а Предрага Кожула који је тражио да Представнички дом од Савјета министар захтијева да хитно, а најкасније у року од седам дана, у парламентарну процедуру упути Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ.

Посланик СДА Сафет Кешо отворено је рекао да ће његова странка гласати против предложених закључака Клуба СНСД-а јер је један од њихових циљева дерогирање Кристијана Шмита. Тиху подршку колегама из бошњачких странака својим непојављивањем на гласању дали су посланици СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред Небојше Вукановића.

Овим је још једном разјашњено коме одговарају наметања у БиХ. Док су Бошњаци гласно дали подршку наметањима и дјеловању Кристијана Шмита, опозиција из Српске је прећутно стала уз политичко Сарајево..

Пратите нас и путем Вибера

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм