Шта су рекли

Огласили се из канцеларије Пленковића након његовог неодласка у Предсједништво БиХ

  • Извор: н1инфо.ба
  • 23.01.2024. 12:59

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и холандски премијер Марк Руте сусретом с члановима Предсједништва БиХ у уторак су започели серију разговора са функционерима у БиХ, али на састанку није било предсједника хрватске владе Андреја Пленковића.

С Фон дер Лајен и Рутеом састали су се предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељка Цвијановић.

Како је појашњено Хини из хрватске делегације “конзистентна линија предсједника хрватске владе је да се не састаје са Комшићем који није изабран за хрватског члана Предсједништва вољом хрватског народа у БиХ и с којим никаквог контакта немају ни друге институције Републике Хрватске”, пренио је Н1.

Подсјећају како је Пленковић једнако поступио и приликом радних посјета БиХ 2021. и 2023. године када је одржао састанке са члановима Савјета министара и Парламента БиХ.

Пленковић се није појавио у Предсједништву БиХ због Комшића, застава Хрватске је ту

Пленковић се није појавио у Предсједништву БиХ због Комшића, застава Хрватске је ту

“Узимајући у обзир да се пракса прегласавања хрватског народа у избору члана Предсједништва БиХ поновила и на општим изборима 2022., предсједник владе нема намјеру промијенити свој приступ”, подсјећају из Пленковићевог кабинета.

Предсједница Европске комисије те хрватски и холандски премијери са стали су се данас са предсједавајућом Савјета министара БиХ Борјаном Кришто и њеним замјеницима као и с члановима колегијума Представничког те Дома народа Парламента БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок