Ratnohuškačke poruke

OEBS reagovao na Izetbegovićeve izjave: Zapaljiva retorika usporava napredak BiH

  • Извор: СРНА
  • 27.07.2022. 16:01

Politička situacija u BiH je dovoljno kompleksna, a zapaljiva retorika, percipirane prijetnje i politike podjela značajno usporavaju stvarni napredak građana BiH i povećavaju društvenu nesigurnost, rečeno je Srni u Misiji OEBS-a u BiH, povodom ratnohuškačke poruke predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Komentarišući ratnohuškačku poruku Izetbegovića sa stranačkog skupa u Hadžićima gdje je rekao da su se “muslimani prebrojali”, iz OEBS-a su poručili da je istinski i konstruktivan angažman političkih lidera BiH ključan za postizanje uspjeha u ovom smislu.

– Politički lideri u BiH moraju biti odgovorni za dobrobit svih građanki i građana ove zemlje – navode iz OEBS-a.

Iz Misije OEBS-a u BiH kažu da će nastaviti podsticati politički dijalog i reformske procese.

– Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate – izjavio je Izetbegović, govoreći o “vojnoj snazi BiH u slučaju najgoreg scenarija.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм