Желе БиХ са тензијама

Очекивано њемачко спонзорство резолуцији о Сребреници

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2024. 19:20

Њемачка је на овим просторима увијек била присутна, политички и војно, а по добром је не памте старије генерације, садашње такође, а по свему судећи неће ни будуће.

Други свјетски рат и присуство Њемачке на Западном Балкану донијело је геноцид над Србима, сада је ту нелегални Нијемац Кристијан Шмит који би да отме имовину Републици Српској, а резолуција о Сребреници само је наставак Њемачке политике према Србима.

Мир на нашим просторима није циљ Њемачке, јер да јесте не би се ишло са најављеном резолуцијом о Сребреници. 

Да желе БиХ са напетом ситуацијом и тензијама, говори и чињеница да странци, посебно Нијемци, подгријавају сепаратно вођење спољне политике БиХ које сигурно неће допринијети стабилности и опстанку БиХ. А све то је у маниру њемачке политике која годинама овдје остварује своје интересе преко туђих леђа.

"Њемачка има своја специфична виђења, она на одређени начин води те своје политике, а то видимо и у посљедње вријеме иза низа иницијатива које се односе на Западни Балкан, од Охридског споразума, преко сада ових настојања да се Косово прими у СЕ, па до ове посљедње резолуције и усвајања о Сребреници", рекао је Милош Шолаја, професор на ФПН-у у Бањалуци.

Стабилности и опстанку БиХ неће допринијети ни најновије бошњачко лобирање за усвајање резолуције о Сребреници у органима УН-а сагласни су учесници Округлог стола "Њемачка политика према западном Балкану с посебним освртом на политику према Републици Српској". 

Због свега тога, Српска треба да буде опрезна и да мудро води своју политику, како би опстала у овим турбулентним временима која су пред српским народом, закључено је на Округлом столу.

Пратите нас и путем Вибера