Predsjednik Skupštine Sindikata službenika federalnog MUP-a

Obradović: Neopravdana zabrana Djeda mraza

  • Извор: СРНА
  • 21.12.2022. 11:09

Predsjednik Skupštine Sindikata službenika federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Dragan Obradović ocijenio je da je neopravdana zabrana podjele paketića i novogodišnje predstave za djecu članova Sindikata, te da 70 KM, po koliko je uplaćeno radnicima na ime ublažavanje ekonomske krize, ne može biti razlog za zabranu Djeda Mraza.

Obradović je objasnio da je Upravni odbor Sindikata službenika federalnog MUP-a u saopštenju potvrdio da ove godine nije prioritet podjela paketića, uz obrazloženje da se podjelom jednokratne novčane pomoći želi pomoći i onim članovima koji nemaju djecu, saopšteno je iz Sindikata službenika federalnog MUP-a.

On je naveo da je Vlada FBiH svim zaposlenim u MUP-u u novembru uplatila po 1.080 KM jednokratne pomoći, te da je 19. decembra potpisan sporazum za obračun plata kojim se predviđa povećanje od 11 odsto u narednoj godini.

"Na osnovu dobijene jednokratne pomoći od 1.080 KM i planiranog povećanja plate ne postoji opravdanje da Upravni odbor donese odluku da se članovima uplati 70 KM jednokratne pomoći, a zabrani nabavka novogodišnjih paketića i organizovanje novogodišnje predstave", rekao je Obradović.

On je konstatovao da su Djed Mraz, novogodišnja predstava i podjela paketića nepoželjni za članove Upravnog odbora Sindikata službenika federalnog MUP-a.

Nedavno je i federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić /SDA/ odbio da ustupi sindikalnoj organizaciji prostorije Ministarstva za podjelu novogodišnjih paketića djeci zapslenih, tražeći da se anketiraju svi zaposleni, jer to možda "vrijeđa tuđa vjerska osjećanja".

Тагови: