Мандат од четири године

Објављен конкурс: СИПА ускоро добија новог директора

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2024. 09:26

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ расписао је данас Јавни конкурс за провођење процедуре одабира кандидата за избор директора Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ.

У конкурсу, у опису послова, наведено је да директор Сипе представља Агенцију, израђује годишњи план рада према смјерницама предсједавајућег Савјета министара, те годишњи буџет Сипе и предлаже их министру безбједности у Савјету министара, који их просљеђује Савјету министара.

У тексту конкурса наведено је да директор Сипе руководи и усмјерава обављање послова из надлежности Сипе, те обезбјеђује сарадњу са органима за спровођење закона и осталим надлежним службама страних држава, наведено је у конкурсу који је објављен у новинама, службеном листу БиХ.

Директор Сипе је, између осталог, одговоран за законитост рада Агенције и законито трошење средстава додијељених Агенцији из буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ.

Директор је за свој рад и рад Сипе, те за ситуацију на подручјима из надлежности Сипе одговоран министру безбједности и Савјету министара.

Директор Сипе именује се на мандат од четири године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм