Босанско/Бошњачко Народно вијеће

Нове пријетње из другог ентитета: Помињу сукобе, ратна дешавања и геноциде

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 16:51

Из другог ентитета поново стижу пријетње сукобима, подсјећања на ратна дешавања а помињу поново и нове геноциде.

Овог пута пријетње стижу из Босанског/Бошњачког Народног Вијећа које се огласило саопштењем. 

Један од идеолога овог Вијећа које поново узбуркава страсти и онемогућава суживот народа у БиХ је један од оптужених у случају Добровољачка. Ријеч је о Махиру Жишку који је обављао високе политичке, војне и полицијске дужности а сада је очигледно близак и овом Вијећу које издаје овако запаљива саопштења.

Саопштење преносимо у цјелости: 

"У поводу најава да ће 2. и 3. маја 2024. године од стране екстремиста доћи до немира, напада на повратнике, покушаја успостављања контролних и борбених положаја на међуентитетским линијама Босанско/Бошњачко Народно Вијеће издало је сљедеће саопштење:

Сваки, па и најмањи ексцес, може имати несагледиве посљедице по грађане БиХ и регије. Министарства унутрашњих послова оба ентитета дужна су на подручју свог дјеловања спријечити било какве евентуалне сукобе, обезбиједити јавни ред и мир, заштитити грађане и имовину те обезбиједити несметан проток људи и роба.

Сецесија није могућа, а покушај државног удара аутоматски подразумијева повратак Устава Републике Босне и Херцеговине. Уколико се неко од екстремиста ипак усуди отворити ову Пандорину кутију, нека зна да грађани, патриоте, неће стајати по страни и чекати нови геноцид!

У складу с општим стањем у држави, грађани се не могу поуздати у институције у којима предоминантно руководе потомци некадашњих ратних злочинаца.

Зато позивамо све Босанске патриоте да на сваки могући начин спријече дивљање, крађе, нападе на грађане, институције и појединце. Припаднике и раднике свих агенција на нивоу БиХ из реда остала два народа, укључујући и Оружане снаге БиХ, упозоравамо да обрате пажњу на властиту одговорност уколико се понови сценариј из априла 1992. године, када је дошло до подјеле МУП-а Р БиХ, те других министарстава, отимачина и уништавања друштвене имовине. Савјесни и патриотски опредијељени грађани неће допустити такво понашање!

Не ослањамо се на међународне снаге јер смо већ једном прошли кроз тај сценариј, а намјере да те снаге буду употријебљене за успоставу линије раздвајања међу ентитетима по Кипарском сценарију су недопустиве!“

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм