Šef Kluba poslanika SNSD u PD PS BiH

Novaković Bursać: PDP slijedi politiku koja nema ishodište u stavovima građana Srpske

  • Извор: РТРС
  • 24.06.2022. 15:35

Posjeta njemačkog diplomate Kristijana Šmita PDP-u predstavlja potrebu da on dobije legitimitet u političkim strukturama Srpske, znajući da ga nema na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma, rekla je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać.

Navela je da se radi i o demonstraciji kadrova PDP-a koji su spremni da slijede politiku koja nema ishodište u stavovima građana Srpske.

Istakla je da oni isključivo rade ono što im je zadana matrica.

- Јučerašnji sastanak nije bio samo sa Јelenom Trivić, nego i ponovljeni sastanak sa Aleksandrom Zolakom, direktorom Agencije za lijekove, a znamo kolike štetne posljedice svojim neradom je napravila ta Agencija u jednom trenutku za zdravstveni sektor Republike Srpske - izjavila je Novaković Bursać.

Novaković Bursać ističe da prema tome, opravdanja u nikakvoj namjeri jednostavno nema.

- Ovo je jedno potpuno razotkrivanje pozicija ko je zapravo na kojoj strani kada su u pitanju građani Republike Srpske i zaštita ustavnih prava Republike Srpske - rekla je Novaković Bursać.

Ona ističe da je Šmit čovjek koji je najgrublje i najnepravilnije pokušao da pozicionira državnu imovinu, na štetu naravno Republike Srpske i ne postoji nijedan valjan argument zašto bi se neko sastao s njim.

- Postavlja se pitanje čiju politiku sprovode i za čije interese radite - dodala je Novaković Bursać.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.