Делегат

Новаковић Бурсаћ: На сцени фабриковање кризе с циљем изазивања интервенционизма

  • Извор: СРНА
  • 08.04.2024. 12:58

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да највиши представници Бошњака, од министра одбране, до члана Предсједништва БиХ учествују у континуираном фабриковању безбједносне кризе с циљем изазивања међународне интервенције и испуњавања бошњачко-муслиманских политичких циљева, међу којима је приоритет - прекомпозиција структуре БиХ и укидање ентитета.

Бурсаћева је изјавила да је ријеч о бескрупулозним измишљотинама о кризама и безбједносним пријетњама у БиХ, те о крајње неодговорном понашању појединаца који су, зарад личних страначких циљева, спремни да крше све - од Устава до базичних принципа на којима почива БиХ.

"Са сигурношћу се може тврдити да је (предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић) вријеме за састанак са НАТО званичницима у потпуности употријебио за таргетирање Републике Српске и њеног предсједника Милорада Додика као главних криваца за све и свашта, па тако и за постављања главних мета потенцијалних интервенција коју прижељкује“, рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да Бећировић није позван да уређује односе у БиХ, додајући да се таквим активностима не може произвести позитиван ефекат.

"Напротив, узурпацијом надлежности и присвајањем права да се говори у име БиХ само се продубљују унутрашње подјеле и освјешћује јавност у Републици Српској о актуелним процесима и опасностима“, закључила је Бурсаћева за Срну.

Бећировић ће се данас током службене посјете НАТО у Бриселу састати са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом, што је њихов трећи сусрет у нешто више од годину дана.

Пратите нас и путем Вибера