Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ

Није подржано ношење хиџаба у Оружаним снагама БиХ

  • Извор: СРНА
  • 13.06.2024. 16:06

Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ данас није подржала принципе Приједлога закона о допунама Закона о одбрани БиХ чији је предлагач Дом народа парламента БиХ нити ношење хиџаба у Оружаним снагама.

На сједници није подржана посланичка иницијатива Сабине Ћудић којом се задужује Министарство одбране да, у року од 30 дана од усвајања ове иницијативе, донесе измјене или допуне члана пет Правилника о униформама Оружаних снага БиХ и тако омогући ношење хиџаба, као вјерског обиљежја, припадницама Оружаних снага БиХ.

Заједничка комисија није подржала ни делегатску иницијативу Џемала Смајића којом се од Министарства одбране тражи да, у року од 30 дана, сачини и достави на усвајање Савјету министара Приједлог о измјени Закона о оружаним снагама БиХ, којим би се повећала добна граница трајања професионалне службе војника у Оружаним снагама БиХ са 40 на 45 година јер, како се наводи, било би рационално и економично ове војнике задржати у служби, посебно уважавајући чињеницу да у Оружаним снагама БиХ недостаје знатан број војника.

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да су чланови Заједничке комисије примили к знању информацију о стању у области миграција у БиХ за 2023. годину, коју је сачинило Министарство безбједности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)