Ministarstvo inostranih poslova BiH

Netačni navodi o prosljeđivanju pisma predsjednika Hrvatske

  • 27.07.2018. 16:42

Ministarstvo inostranih poslova BiH negiralo je danas informacije objavljene u pojedinim medijima da je ministar Igor Crnadak odbio da proslijedi pismo saučešća hrvatskog predsjednika nakon smrti Hatidže Mehmedović.

"Prosljeđivanje sličnih akata na adrese u BiH je u isključivoj nadležnosti Sektora za bilateralne odnose Ministarstva inostranih poslova BiH, a ministar inostranih poslova niti učestvuje u ovim procedurama, niti je u navedenom periodu bio u BiH, te je za pomenuti slučaj saznao iz medija", ističe se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH. 

U saopštenju se navodi da je do nesporazuma u komunikaciji između službenika Sektora za bilateralne odnose i predstavnika Ambasade Hrvatske povodom ovog slučaja došlo zbog stručnog mišljenja Sektora da u ovakvim slučajevima korespondencija treba da se vrši direktno prema adresatu koje je naznačila Ambasada Hrvatske. 

"Nakon što je upoznat o cijelom slučaju, Crnadak je izdao instrukciju na osnovu koje će Ministarstvo inostranih poslova danas notom odgovoriti Ambasadi Hrvatske u BiH, u kojoj će biti navedeno da je kopija pisma predsjednika Hrvatske proslijeđena na adresu primaoca, uz obrazloženje detalja pomenutog nesporazuma i predočavanje stručnog mišljenja nadležnog Sektora po ovom pitanju", dodaju iz Ministarstva. 

U saopštenju se naglašava da je Crnadak u više navrata izražavao poštovanje prema svim žrtvama rata u BiH, bez obzira na to kojem narodu pripadaju i najoštrije odbacuje sve optužbe koje su povodom ovog slučaja iznesene na njegov račun.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм