Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a

Nešić: Zahtjev OHR-a za dodatnim obezbjeđenjem - čist bezobrazluk

  • 23.04.2020. 20:04

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić smatra čistim bezobrazlukom to što OHR traži dodatno obezbjeđenje zbog navodne ugroženosti izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a posebno što to čini u ovakvoj situaciji kada hiljade ljudi ostaje bez posla.

"Ne znam kako ih nije sramota da u ovakvoj ekonomskoj krizi, kada hiljade ljude ostaje bez posla, traže da im se iz budžeta BiH plaća dodatno obezbjeđenje zbog jedne političke izjave? To je krajnji bezobrazluk", ocijenio je Nešić za Srnu.

Nešić kaže da je OHR i ovim potezom pokazao koliko je bespotrebna institucija, koja je odavno sama sebi svrha.

"Najbolje im je da odu svojim kućama, jer su postali cirkusantski balast i u teškoj situaciji. Smatram da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nikada nikome nije želio zlo, pa ni OHR-u. Јedina njegova želja jeste da OHR ode iz BiH i ostavi nas da sami odlučujemo o unutrašnjim pitanjima", istakao je Nešić.

Nešić je ocijenio da je OHR-u, po svemu sudeći, mnogo dosadno u vrijeme pandemije virusa korona, "jer im ne mogu dolaziti mezimci iz čaršije", pa po svaku cijenu nastoje da privuku malo pažnje.

"Kada bi se mi u Republici Srpskoj tako ponašali, svaki građanin Republike bi trebalo da traži obezbjeđenje zbog čestih prijetećih i ratnohuškačkih izjava i poruka bošnjačkih političara - istakao je Nešić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je ponašanje zposlenih u OHR-u najbolja potvrda da je godinama u pravu kada tvrdi da je OHR parazitska i nedobronamjerna organizacija, na koju je bačeno nevjerovatno mnogo novca.

- U trenutku dok se svi borimo da spasavamo živote ljudi, koji su napadnuti od realnog virusa, neko bi da se mi bavimo nepostojećim prijetnjama anonimnim službenicima jedne propale međunarodne firme - rekao je Dodik upitan da prokomentariše zahtjev zaposlenih u OHR-u za dodatnim obezbjeđenjem jer se "osjećaju nesigurno" zbog njegove izjave da je OHR neprijateljska organizacija za Srbe.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)