Stigle mu prijetnje

Nešić u potrazi za neradnicima u Ministarstvu bezbjednosti BiH

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2023. 19:17

Gdje se kriju neradnici u Ministarstvu bezbjednosti BiH? Istraživao je to ministar Nenad Nešić. Jesu li kući, spremaju ručak, ispijaju kafe po gradu ili su na džumi? S obzirom na to da na radnom mjestu, kako kaže ministar, nisu. Situacija se zakuvala još u petak, nakon što nije mogao pronaći službenika za potrebe posla. Kada je krenuo u popis i evidenciju ostalih, zatekao je prazne kancelarije. Razlog ili, kako on kaže, izgovor, za Bošnjake je uglavnom bio džuma.

"Nakon, sat, sat i po, ta osoba koja je trebala da mi da potrebne informacije nije došla u kabinet. Kada sam pitao sekratricu zašto nije došla, ona mi je rekla da ne mogu da je nađu. Ne vodeći uopšte računa koliko je sati, otišao sam u pregled ko je od zaposlenih na radnom mjestu, ne vodeći računa ko je Srbin, Bošnjak, Hrvat. Samo sam želio da vidim ko radi a ko ne radi“, kaže ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić.

Nakon evidencije, na adresu ministra stigao je anonimni mejl u kojem se Nešić optužuje da je napravio raciju u Ministarstvu. Popisao one Bošnjake koji idu na džumu, pisalo je. Ako je tako, onda i Srbi i Hrvati idu na džumu jer ni oni nisu zatečeni na radnom mjestu. 

Pojedini su ovakav Nešićev potez protumačili kao udar na zaposlene na nacionalno-vjerskoj osnovi. Zbog svega, na račun ministra stigle su i prijetnje. 

Vulić: Da je BiH normalna država, autori terorističkih prijetnji već bi bili uhapšeni

Vulić: Da je BiH normalna država, autori terorističkih prijetnji već bi bili uhapšeni

"Postaviti garu u hodnik, pa dočekati četnika. Ubit' kopile pod hitno“, stoji u prijetnji.

Nešić na prijetnje odgovara da se ovim samo pokazuje ko to želi, a ko ne želi suživot u BiH.

"Evo vidjeli ste jednu od fotografija gdje kažu da četničko kopile treba po kratkom postupku. Očigledno, neko ne želi suživot u BiH, a to sigurno nisu Srbi“, kaže Nešić. 

A što se tiče Ministarstva, vrijeme je da se javašluku stane na put, kaže Nešić. Podsjetio je da je BiH sekularna država, u kojoj, prema zakonu, molitve za vrijeme radnog vremena, nisu dozvoljene. Takođe, kaže da građani s pravom očekuju efikasnu i odgovornu administraciju, a ne da plaćaju porez da zaposleni u institucijama tokom radnog vremena obilaze pijace, idu u šoping, na frizure i manikir.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.