Savjet ministara BiH

Nema zvaničnih informacija o otkazivanju sjednice

  • 18.10.2018. 11:05

Sjednica Savjeta ministara trebalo bi da bude održana danas kako je i najavljeno, a o eventualnim promjenama, javnost će biti blagovremeno informisana, rečeno je Srni u ovoj instituciji.

U Službi za informisanje Savjeta ministara navode da nemaju drugačijih zvaničnih informacija od one da bi sjednica trebalo da bude održana danas u 12.00 časova. 

Savjetnik za medije predsjedavajućeg Savjeta ministara Amela Mulavdić rekla je Srni da je samo ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda najavio da neće prisustvovati sjednici zbog bolesti. 

Zagrebački "Večernji list" u izdanju za BiH piše da današnja sjednica Savjeta ministara BiH neće biti održana "zbog višemjesečnih prevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora koji SDA čini prema hrvatskim kolegama u ovoj instituciji". 

Danas bi trebalo da bude održana sjednica Savjeta ministara koja je 10. oktobra otkazana jer su ministri iz reda hrvatskog naroda najavili da neće prisustvovati. 

Prema saznanjima Srne u Savjetu ministara, sjednica je tada bila otkazana zbog neslaganja povodom zahtjeva za dopunu dnevnog reda. 

Na dnevnom redu sjednice, između ostalog, nalazi se prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj. 

Ministri bi trebalo da razmotre i informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informaciju o primopredaji kasarne "Ušivak" u Hadžićima.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)