Дом народа

Нема наставка сједнице, бошњачки делегати и даље блокирају рад

  • 27.06.2024. 12:58

Предсједавајући Дома народа Парламентране скупштине БиХ Драган Човић закључио је данашњу сједницу због недостатка кворума, поручивши Бошњацима, чији делегати блокирају рад овог дома, да размисле о својим потезима, јер се блокира рад свих институција у БиХ.

Човић је констатовао да су на сједници присутна три делегата из Клуба српског народа, четири из реда хрватског, док представника Клуба Бошњака није било.

"Жао ми је што тиме улазимо у блокаду од стране Клуба Бошњака која траје већ три мјесеца и нисам сигуран како ће то даље ићи", рекао је Човић.

Он је навео да је могуће да буде заказана хитна сједница овог дома на којој ће једина тачка дневног реда бити приједлог буџета институција БиХ о којем би Савјет министара требао да расправља на данашњој сједници.

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ требао је данас да настави сједницу прекинуту 18. марта, када је Клуб делегата бошњачког народа напустио засједање због уврштавања у дневни ред Приједлога закона о Уставном суду делегата Желимира Нешковића.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)