Нови скандал

Не престаје ратнохушкачка реторика у другом ентитету

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2024. 19:05

Ратнохушкачка реторика у другом ентитету не престаје. Овај пут у режији Амине Пилавџије, потпоручника у Оружаним снагама БиХ.

Она је на друштвеним мрежама објавила скандалозан видео на којем се уклања застава Републике Српске и по свему судећи мијења заставом тзв. Армије БиХ. Јасно се види и да је учествовала у дефилеу аутомобила у Зеници, гдје је уз повике "Алаху екбер“ и "Текбир“ у уторак запаљена застава Републике Српске. 

Докази се већ прикупљају. Према незваничним информацијама, каже Александар Гогановић, у питању није само један припадник Оружаних снага, већ их има више. Уколико се утврди да има елемената кривичног дјела биће поднесена и кривична пријава. 

"Генерални инспекторат унутар система одбране који је задужен за очување угледа професионалних војних лица већ је отворио случај, прикупљају све чињенице и доказе како би се против појединца покренули дисциплински поступци“, рекао је замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар Гогановић.

Ништа ново, с обзиром да долази из бошњачке компоненте Оружаних снага БиХ. Њима скандали нису страни али они никада нису процесуирани онако како би требало, сматрају безбједњаци. Неспорно је и да се овдје ради о кривичном дјелу. 

"Иако је Зукан Хелез најављивао да има своју тајну службу која надзире све и једног српског припадника хоће ли ићи на обиљежавање Дана Републике Српске било би интересантно да јавно каже да ли је његова служба примијетила потпоручника оружаних снага у Зеници. Да је права и правде, именована би била већ предмет процесуирања јер се очито ради о ширењу мржње у јавном медијском простору“, каже декан Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин.

Овакви иступи више не чуде имајући у виду како се понаша и сам министар одбране и каква је његова реторика према Републици Српској и српском народу. 

"Једно овакво понашање уколико прође несанкционисано то ће постати очигледно нормална појава јер најчешће и најружније поруке долазе од људи из Федерације и запослених у Министарству одбране и неким другим институцијама“, рекао је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

Очигледно је да су у другом ентитету умислили да су Оружане снаге само бошњачке, кажу у Српској. Зато је најбоља превенција  одмах санкционисати овакво понашање, које није нимало безазлено имајући у виду какве поруке су послате из Зенице и Коњица на дан Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја