Велики пожар

На Сутјеску стижу Каран и Кострешевић, СМ ће тражити међународну помоћ

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2024. 17:19

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић обићи ће пожариште на Сутјесци гдје бесомучну борбу са ватреном стихијом воде ватрогасци, Цивилна заштита, Хеликоптерски сервис Српске и хеликоптери ОС БиХ.

У току је и убрзана процедура у Савјету министара да се затражи међународна помоћ у гашењу пожара, првенствено од сусједних земаља Србије, Хрватске и Црне Горе.

Ситуација на пожаришту у Националном парку "Сутјеска" и даље је тешка, ватра се шири према кањону Сутјеске и путној комуникацији Фоча-Гацко, која још није угрожена, рекао је Срни директор Парка Зоран Чанчар.

Пламен је захватио и појединачне стољетне борове на ширем подручју видиковца Борић, једног од најљепших видиковаца Националног парка.

Летјелице Хеликоптерског сервиса Српске и Оружаних снага БиХ, уз подршку ватрогасаца, и даље улажу велике напоре да зауставе напредовање ватре.

Из Републичке управе цивилне заштите поновили су апел заједничким институцијама БиХ да дозволе лет хеликоптера за гашење пожара из Србије, који би својим капацитетима који су пет и 10 пута већи од већ ангажованих летјелица био кључан фактор у гашењу пожара.

Из ове управе подсјећају да су метеоролози за наредних пет дана предвидјели температуру ваздуха од 35 до 42 степена Целзијусова, а тако висока температура је, уз најављени вјетар, фактор ризика за појаву и интензивирање пожара на отвореном простору.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.