Сам врх

Сви се ''поклонили'' америчком амбасадору: Тужиоци из Српске на пријему код Марфија

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2024. 11:12

Пријем у Америчкој амбасади окупио је сам врх Тужилаштва Српске. Тако су на свечаност поводом Дана независности САД-а, у Сарајево из Српске стигли "само" из тужилаштва.

Мајклу Марфију, који је опет, најблаже речено, био чудно обучен, редом су се "поклонили" Жељка Радовић, главни тужилац Републичкој јавног тужилаштва, Миодраг Бајић, замјеник главног републичког тужиоца, Сања Тадић Стојисављевић, републички тужилац, као и  Младен Митровић, главни тужилац ОЈТ Бањалука.

И док Српска трпи притиске због своје политике да поштује Дејтон, а легално изабрани функционери се налазе на "црним листама", тужиоцима то очигледно не смета.

Не смета им, чини се, ни то што би њихови бројни суграђани могли да остану без посла и чија су основна људска права угрожена, управо због дјеловања САД-а. 

Не знамо да ли су нашли за сходно да упитају домаћина у амбасади, да ли њихове санкције имају икакав правни основ или су само резултат политике против Српске.

Америчка амбасада признала: Санкције ипак удар и на основна људска права, на мети и банке

Америчка амбасада признала: Санкције ипак удар и на основна људска права, на мети и банке

Треба подсјетити и да се против предсједника Српске Милорада Додика води процес пред Судом БиХ, због непоштивања одлука Кристијана Шмита. Управо тај Шмит ужива велику подршку домаћина овог пријема. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм