Огласили се и из СИПА

МУП ТК се бави спорним снимком којим се шире лажи о наоружавању Срба

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2024. 19:20

Службеници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона баве се снимком који се шири друштвеним мрежама а у којем  извјесни Адмир Велић позива Бошњаке на опрез због наводне информације да се Срби у Сребренику  наоружавају.

Велић је иначе  судећи по објавама на мрежама радикална особа спремна на џихад.

Из тузланске полиције су нам рекли да ће нам о свему томе више рећи у наредним данима. Много рјечитији нису били ни у СИПА.

"Државна агенција за истраге и заштиту упозната је са снимком објављеним на „Тик току“ те у вези наведеног није поступила. Такође наводимо да су провјере око спорног снимка вршили полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона који вам могу дати више информација у вези извршених провјера", кажу у СИПА.

Ово је само још један у низу ратнохушкачких спинова како би се Република Српска приказала као дестабилизујући фактор сматрају и безбједњаци.

Оно што је сигурно јесте да казне не смију изостати. Овако се  само беспотребно дижу тензије и распирује мржња.

"Овдје нажалост постоје снаге које су подстакнуте настојањима неких страних фактора прије свега америчке амбасаде и амбасаде Велике Британије у БиХ да се једноставно постојећи мир угрожава и да се стално ствара перцепција како мир у Бих није стабилан како постоје снаге које то желе нарушити и онда се замјењују тезе", рекао је Слободан Жупљанин, декан Факултета за безбједност и заштиту.

Јасан је циљ да се у БиХ на основу ове неосноване приче жели довести још међународних трупа.

Крајње је вријеме кажу у Српској и да се обавјештајна служба ухвати у коштац са параобавјештајним структурама које харају унутар БиХ.

Осим тога на прсте се могу избројати Срби који живе у Сребренику  они што их има утучени су и убијени страхом управо од таквих радикалних структура које владају у таквим мјестима. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: