Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Конаковић урушава односе са пријатељским земљама

  • Извор: СРНА
  • 17.05.2024. 13:17

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да писмо Елмедина Конаковића упућено европском комесару за проширење и сусједство Оливеру Вархељију није став БиХ, већ исфрустрираног појединца који у континуитету злоупотребљава своју позицију.

"То је проблем са бошњачким кадром. Све што је заједничко они би узурпирали, одлучивали би у своје име, а онда продавали маглу да је то у име свих", истакла је Цвијановић за Срну упитана да прокоментарише Конаковићево писмо упућено Вархељију у којем га критикује због, како је навео, јавног придруживања срамној пропаганди предсједника Србије Александра Вучића.

Конаковић оптужио Вархељија да се приклонио Србији, а против резолуције

Конаковић оптужио Вархељија да се приклонио Србији, а против резолуције

Цвијановић је истакла да Министарство иностраних послова /МИП/ у Савјету министара није ћаћевина Елмедина Конаковића, па да он сам, аутономно одлучује шта хоће а шта неће, иако се он понаша као да то јесте тако.

"Умјесто да као министар иностраних послова гради, он упорно урушава односе са пријатељским земљама. Конаковић узима себи право да дијели лекције свакоме ко не мисли као он, како изван, тако и унутар БиХ. То није политика, нити дипломатија. То не приличи једном шефу дипломатије, али приличи некоме ко нас све редом и то у континуитету гњави својим нервозним реакцијама", констатовала је Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.