Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Конаковић урушава односе са пријатељским земљама

  • Извор: СРНА
  • 17.05.2024. 13:17

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да писмо Елмедина Конаковића упућено европском комесару за проширење и сусједство Оливеру Вархељију није став БиХ, већ исфрустрираног појединца који у континуитету злоупотребљава своју позицију.

"То је проблем са бошњачким кадром. Све што је заједничко они би узурпирали, одлучивали би у своје име, а онда продавали маглу да је то у име свих", истакла је Цвијановић за Срну упитана да прокоментарише Конаковићево писмо упућено Вархељију у којем га критикује због, како је навео, јавног придруживања срамној пропаганди предсједника Србије Александра Вучића.

Конаковић оптужио Вархељија да се приклонио Србији, а против резолуције

Конаковић оптужио Вархељија да се приклонио Србији, а против резолуције

Цвијановић је истакла да Министарство иностраних послова /МИП/ у Савјету министара није ћаћевина Елмедина Конаковића, па да он сам, аутономно одлучује шта хоће а шта неће, иако се он понаша као да то јесте тако.

"Умјесто да као министар иностраних послова гради, он упорно урушава односе са пријатељским земљама. Конаковић узима себи право да дијели лекције свакоме ко не мисли као он, како изван, тако и унутар БиХ. То није политика, нити дипломатија. То не приличи једном шефу дипломатије, али приличи некоме ко нас све редом и то у континуитету гњави својим нервозним реакцијама", констатовала је Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера