Ненад Нешић

Министарство безбједности предузеће мјере ради отклањања пријетњи Додику

  • Извор: СРНА
  • 08.02.2024. 20:25

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да ће Министарство безбједности у складу са надлежностима предузети мјере и радње како би отклонило пријетњу по сваког грађанина БиХ, поготово по предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Ако неко размишља о атентату на предсједника Републике Српске и ако тако нешто долази из неке стране амбасаде, поставља се питање да ли је БиХ суверена држава, да ли њом владају стране амбасаде, да ли су оне овдје господари живота и смрти - истакао је Нешић.

Нешић је рекао да је забрињавајућа изјава шефа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сање Вулић да се на предсједника Додика спрема атентат и да су то информације из круга Амбасаде САД.

- До нас долазе разне информације, али их не можемо потврдити ни демантовати - рекао је Нешић.

Министар безбједности оцијенио је да Тужилаштво БиХ треба озбиљно да схвати ове информације и предузме мјере и радње из своје надлежности, те упозна јавност како би се избјегло беспотребно узнемиравање људи.

- У овом тренутку мир и безбједност су најважнија ствар у БиХ - закључио је Нешић за Срну.

ФРОНТЕКС

Данашња одлука Предсједништва БиХ да подржи намјеру Министарства безбједности и Савјета министара БиХ да се закључи споразум са Европском агенцијом за граничну и обалну стражу (ФРОНТЕКС), је још један важан корак ка колективној европској безбједности, поручио је министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад Нешић након данашње сједнице Предсједништва БиХ. 

Нагласио је вишеструку важност доношења овде одлуке како би БиХ започела преговоре о споразуму са Фронтексом, с обзиром да је БиХ једина земља Западног Балкана која не учествује у креирању заједничке европске безбједности кроз сарадњу са ФРОНТЕX-ом.

Такође, она долази долази у тренутку када је тема број један у Европи у области безбједности питање миграција и криминала повезаног са њим. 

“Отварање преговора и сарадња са ФРОНТЕКС-ом је једна од важних претпоставки и за отварање преговора БиХ са Европском унијом”, нагласио је Нешић


Пратите нас и путем Вибера