Београд

Милетић: Исход гласања о резолуцији - озбиљан шамар Њемачкој и Америци

 • Извор: АТВ
 • 25.05.2024. 21:19

Исход гласања о резолуцији - морална и фактичка побједа Србије, поручио је гост Централних вијести АТВ-а Дејан Милетић, директор Центра за проучавање глобализације.

Он је рекао да је резолуција са једне стране подијелила свијет, а са друге појачала тензије у региону.

"Не види се ниједан елемент корисности ни зашто је у ствари ова иницијатива била толико битна и за Њемачку и за САД. Тешко је то разумјети. Али, у сваком случају, ово је један озбиљан шамар њиховом приступу. Чини ми се да су они изгубили из вида промјене које су настале у свијету. Нико више није спреман да безглаво слиједи лажи и манипулације, него просто морају ствари да буду доведене на прави ниво", рекао је Милетић.

Ускоро брошура са именима наводних жртава које су били живе када је отваран меморијални центар

Ускоро брошура са именима наводних жртава које су били живе када је отваран меморијални центар

"Мислим да је ово лекција за међународно заједницу и надам се да ће неко из тога нешто научити", додао је он.

Нагласио је да се свијет мијења интензивно и да је видљиво опадање моћи.

Комплетно гостовање погледајте у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.