Predsjednik Hrvatske

Milanović: Čovićeva odluka nije eksces, već očekivano ponašanje

  • Извор: n1info.com
  • 13.06.2022. 21:22

Dragan Čović neće biti kandidat na izborima, poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Procjena hrvatskog predsjednika uslijedila je nakon sinoćnjeg susreta zvaničnika BiH sa Šarlom Mišelom u Briselu i odluke lidera HDZ BiH da mu ne prisustvuje.

Milanović je komentarisao potez Dragana Čovića, koji je u nedjelju izjavio da se nije pojavio na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka iz BiH s predsednikom Evropskog veća Šarlom Mišelom jer bi time "dao legitimitet dvojici bošnjačkih članova predsjedništva" i onima koji ne poštuju osnovna ustavna načela.

"Čović je za mene prvenstveno predstavnik hrvatskog narodnog sabora, nije ni kandidat. Tu cijelu priču pratim danima, Plenković pokušava da stvori iluziju da preko dvije visokopozicionirane osobe koje poznaje u Briselu, a koje se ne pitaju ništa, napravi se cijela skalamerija, cirkus, unaprijed se zna da je to potrošenih toliko i toliko galona kerozina, ode se i ne napravi se ništa i vrati se kući u Mostar ili Sarajevo", rekao je Milanović za hrvatsku N1 televiziju i dodao da takva Čovićeva odluka nije eksces, već očekivano ponašanje.

Čović nije imao izbora, nije eksces nego obrambena pozicija, rekao je Milanović, dodavši da se čudi što je Čović uopšte i otišao u Brisel.

"Bilo je jasno da se neće tamo slikati s nekim ljudima, recimo s Komšićem. Plenković kao da živi u nekom svom međusvijetu, ne paralelnom, ovo je međusvijet. Očekivati da će se prvi političar Hrvata u BiH do te mjere upropastiti, da će djelovati protiv svojih instinktivnih interesa je opako. Dok oni potpisuju neke gluposti, arhiviraju memorandume, grabež traje. Traje komadanje političkog korpusa. To je nečasno, u koju situaciju ga dovode ovi iz Zagreba... Čović je ispravno odlučio, on se ne može fotografisati s Komšićem. Čović se sad zamjerio Plenkoviću, zbog čega će mu se Plenković sada svetiti", smatra Milanović. 


  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)