Милан Јоловић

Легенда: Муслимани неће договор, тешко створити услове за нови суживот

  • Извор: СРНА
  • 25.05.2024. 16:46

Пуковник у пензији Милан Јоловић Легенда сматра да је због поступака муслиманског руководства у Сарајеву и колективног Запада тешко створити услове за нови суживот на простору БиХ и још теже развијати било какве односе.

Јоловић је изјавио Срни данас у Зворнику да је руководство Републике Српске покушавало и да покушава да пружи руку за сарадњу, те да константно тражи договор унутар БиХ без странаца и да хоће помирење и суживот, али да муслимани то неће јер нису самостални у одлучивању.

Он је нагласио да је у свему томе очигледно да је циљ колективног Запада да се у БиХ не развијају мир и суживот, него настоји да ствара замрзнути сукоб, што је, каже, њихова пракса да у цијелом свијету изазивају сукобе и нестабилност какву су створили и у БиХ.

Додик: Историјска грешка што су Срби ушли у Југославију

Додик: Историјска грешка што су Срби ушли у Југославију

"Доношење антисрпске резолуције јесте политичка одлука у којој ни муслимани неће добити никакву сатисфакцију, а историја ће показати да је све то била политичка одлука колективног Запада", рекао је Јоловић, бивши командант Подрињског одреда специјалних снага "Вукови са Дрине".

Јоловић сматра да ће ова резолуција, која је политичка, кроз историју сама себе избрисати, посебно у новој геополитичкој подјели свијета која је неминовна.

"Непрекидним тражењем и наметањем кривице Србима да су одговорни за све и свашта, Бошњаци настоје, не да се Република Српска сама раздружи са њима, него они истискују Српску из БиХ", рекао је Јоловић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    ''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)