Историчар

Ковић: Бећировићев апел подстакнут из неког центра моћи

  • Извор: СРНА
  • 09.04.2024. 21:17

Историчар Милош Ковић оцјењује да је очигледно да из неког центра моћи долазе подстицаји да се упућују апели какав је апел бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића НАТО-у да ову земљу позове у своје редове.

Ковић је за Срну истакао да ова изјава подсјећа на молбе такозваног Косова да буде примљен у Нато.

- Имамо политичку класу која је формирана на Балкану, на територији бивше Југославије коју уопште не занима шта мисли народ. Да ли је демократија, демократско понашање када Денис Бећировић то каже, а упркос томе огроман проценат грађана његове земље има нешто против тога - рекао је Ковић.

Он је нагласио да постоји једна класа која се реторички држи демократије и људских права, а у пракси се та људска права и најосновнија права грађана Републике Српске, која је формално-правни ентитет унутар БиХ, систематски крше.

- То је невероватно, али су нас навикли на то и такве изјаве треба да наиђу на достојан одговор - поручио је Ковић.

Бећировић је јуче позвао НАТО да упути позив БиХ за чланство и да се врате у војне базе у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм