Делегат у Дому народа

Ковачевић у Тбилисију: Мијешањем у унутрашње послове странци отежавају напредак

  • Извор: АТВ
  • 09.02.2024. 12:29

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић на састанцима у Тбилсију пренио је да Република Српска сматра да у БиХ постоје значајни позитивни кораци унутрашњих фактора, али да напредак отежава мијешање странаца у унутрашње послове, на првом мјесту нелегалног странца који се лажно представља као високи представник, те страних судија у Уставном суду БиХ.

"Јасно сам истакао да би суверена БиХ у којој би кључне одлуке доносили искључиво домаћи актери, представници три народа и два ентитета, могла брзо напредовати и приближавати се ЕУ", истакао је Ковачевић, који је ове седмице боравио у Грузији, гдје је учествовао у раду парламентарне конференције земаља западног Балкана и Грузије о европским интеграцијама.

Ковачевић је на платформи "Икс" објавио да се током дводневне посјете Тбилисију сусрео са предсједником Парламента Грузије Шалвом Папуашвилијем, министром иностраних послова Грузије Илијом Дарчиашвилијем и предсједницима парламентарних одбора за европске интеграције, људска права и одбрану и безбједност.

"Домаћинима сам искрено захвалио за позив, похвалио идеју организације конференције и предложио да уз заштиту суверенитета свих наших земаља додатно институционално оснажимо сарадњу земаља кандидата за чланство у ЕУ", истакао је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.