Portparol SNSD-a

Kovačević: Spremne žalba i krivična prijava, CIK-u trebalo 24 časa da objavi odluku

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2022. 19:08

Pravni tim SNSD-a dostaviće Sudu žalbu i krivičnu prijavu protiv pet članova CIK-a BIH koji su priznali sporni listić za izbor delegata u Dom naroda PS BIH.

Do sada to nismo mogli uraditi zato što je CIK-u trebalo 24 časa da objavi svoju odluku, poručuje portparol stranke Radovan Kovačević. Žalba i krivične prijave su spremni i već danas će biti proslijeđeni. 

Cilj je bio danas da pokažemo našu žalbu, da predstavimo krivične prijave protiv onih članova CIK-a koji su donijeli takvu sramnu i nezakonitu odluku. Ono čemu smo juče svjedočili jeste da je CIK direktno ukrala već osvojeni mandat u Domu naroda SNSD-a, da je poovo direktno manipulisala izbornom voljom građana Republike Srpske da se miješala u stvari u koje nema pravo da se miješa, rekao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Oni koji su sedmicama govorili da je CIK korumpiran, danas to, očekivano nije. Prema PDP-u sve je urađeno po Zakonu i za sve im je kriv parlament Srpske. 

"Iznio sam sve što mi smatramo da su pogriješili i svu štetu i katastrofu koju su napravili kada su pitanju predsjednički izbori iza svake riječi stojim I danas I to nema nikakve veze sa odlukom koju su juče donijeli", rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

Republika Srpska treba sama da izdaje sertifikate za izabrane predstavnike u institucijama, smatra predsjednik parlamenta Srpske. Ne smije, kaže da dozvoli da bilo ko mijenja izbornu volju građana ili njenih institucija.

 "Žao mi je što je CIK pokušao na ovaj način da izvrgne ruglu izborni ciklus, ali da im nije prvi put", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik NSRS.

Cilj je bio da se umanji šansa SNSD-a u Domu naroda. Smatra to SNSD-ova Snježana Novaković Bursać koju je između ostalih, parlament Sprske izabrao za jednog od delegata u Domu naroda. Sada o spornom delegatu odlučuje CIK i to žrijebom između Novaković Bursać i PDP-ovog Nenada Vukovića. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином