Делегат у Дому народа

Ковачевић одговорио Американцима: Очекују да трпимо њихово насилништво

  • Извор: РТРС
  • 04.01.2024. 18:02

БиХ је по налогу Амбасаде САД угрозила права и надлежности Републике Српске у области изборног законодавства и ми сада то исправљамо, рекао је за РТРС делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

"САД се овдје понашају као насилник. И сада очекују да ми трпимо то њихово насилништво. Очигледно не познају карактер српског народа", рекао је Ковачевић, реагујући на саопштење Амбасаде САД у БиХ у којем се наводи да би било какав покушај незаконитог узурпирања било које "државне" надлежности од стране Републике Српске или друге ниже административне јединице представљао кршење Дејтонског мировног споразума и закона БиХ".

Поручио је да ће Српска донијети свој изборни закон који ће бити у складу са Уставом Српске и БиХ.

"Према Уставу БиХ, БиХ је надлежна за избор посланика у ПД ПС БиХ и чланова Предсједништва БиХ и ту надлежност завршава", навео је Ковачевић.


Бурсаћ: Опозициони лидери вјерују да им софтвери могу донијети побједу на изборима

Бурсаћ: Опозициони лидери вјерују да им софтвери могу донијети побједу на изборима

Истиче да су републички и локални избори у искључивој надлежности Републике Српске.

"Амбасада САД себи допушта да коментарише зашто смо против приједлога изборног закона од стране СДА, коју је нажалост прихватила опозиција из Српске. Они хоће да нама одреде нашу вољу. Овај приједлог чак угрожава људска права", навео је Ковачевић.

Навео је да ће Српска имати најмодернији изборни закон.

"Америка само показује своју немоћ. Навикли смо на ове пријетње. Ми се нећемо повући", јасан је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера