Сарајево

Кострешевић на отварању Канцеларије  МУП-а Републике Италије

  • Извор: АТВ
  • 28.05.2024. 13:47

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић поздравио је данас отварање Канцеларије  Министарства унутрашњих послова Републике Италије у Сарајеву, а која представља "доказ посвећености јачању међународне сарадње и координације у борби против криминала и омогућава интензивирање напора полиције и бољу координацију у борби против ових илегалних активности, те интензивнију сарадњу са колегама из италијанске полиције“.

Догађају је присуствовао амбасадор Републике Италије Марко ди Руза и замјеник директора италијанског Централне управе криминалистичке полиције Рафаел Гарсија, као и представници других полицијских агенција у БиХ. 

Овом приликом, уприличено је и отварање Канцеларије пројекта "Подршка превенцији против трговине људима и кријумчарења миграната на Западном Балкану" (ЕУ4ФАСТ) који има за циљ сузбијање  кријумчарења миграната и трговине људима.

"Посебно задовољство је што данас можемо најавити наставак успјешне сарадње кроз овај пројекат чија је сврха сузбијање кријумчарења миграната и трговине људима, јер овај вид криминалитета представља озбиљну пријетњу нашим друштвима и захтјева одлучне и координисане акције полиције", истакао је Кострешевић у свом обраћању.

Он се захвалио Европској комисији што је препознала значај проблематике и подржала реализацију пројекта.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм