Sanja Vulić

"Košarcu onemogućeno obraćanje u Domu naroda"

  • Извор: СРНА
  • 28.08.2023. 17:58

Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu minstara Staši Košarcu onemogućeno je da se obrati poslanicima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH prilikom rasprave o Prijedlogu zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, a iz Kluba poslanika SNSD-a su najavili da će napustiti sjednicu, ako mu se ne omogući da obrazloži taj akt.

"Predsjedavajući, ukoliko ne nađete poslovničku mogućnost da ministar Košarac obrazloži zakon moj klub napušta sjednicu i glasajte kako hoćete", rekla je predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić obraćajući se predsjedavajućem Predstavničkog doma Marinku Čavari, koji je zaključio raspravu.

Vulićeva je istakla da ministri nisu ikebane na sjednici i da ona želi da čuje šta Košarac ima da kaže o ovom zakonu.

"Po Poslovniku predlagač zakona ima pravo da nam obrazloži Prijedlog zakona. Izvinite, zaključili ste diskusiju, a da apsolutno predlagaču niste dali mogućnost da govori", rekla je Vulićeva.

Na Čavarinu konstataciju da predlagač ima pravo, ali da nije tražio da obrazloži zakonski akt, predjedavajuća Kluba SNSD-a navela je da predlagač zakona ima pravo i obavezu da obrazloži zakon prije početka rasprave u trajanju od 15 minuta.

"Imamo situaciju da svakodnevno kritikujemo ministre koji ne dolaze. Imam utisak da ste ovo namjerno uradili jer sam iskritikovala vašu ministricu /civilnih poslova Dubravku/ Bošnjak koja nikada ne dolazi na sjednice, pa sada vi ministru iz SNSD-a ne date riječ", rekla je Vulićeva.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм