Замјеник предсједавајуће СМ

Кошарац: Затлер је сарајевски савезник и промотер протектората у БиХ, а не европски амбасадор

  • Извор: СРНА
  • 10.05.2024. 12:08

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да посљедњи иступи Јохана Затлера потврђују да он није европски амбасадор, већ типични сарајевски савезник и промотер међународног протектората у БиХ, са којима ова земља никада неће постати чланица ЕУ.

Коментаришући Затлерову изјаву да су Републици Српској стопирана два пројекта вриједности 1,2 милијарде КМ и да је за то одговорно руководство Српске и предсједник Милорад Додик, који су, како сматра, одговорни и за ескалацију кризе у БиХ, Кошарац је рекао за Срну да Затлер, у маниру класичног конвертита и демагога, једну причу прича са званичницима Српске, а сасвим другу у Сарајеву, стављајући се на страну оних који урушавају дејтонску структуру и прижељкују унитарну БиХ.

"Није Затлеру дуго требало да промијени плочу, па да се његово мишљење о руководству Српске и предсједнику Милораду Додику као људима који су одиграли 'важну улогу у покретању процеса ЕУ интеграција' преобрази у 'одговорни за ескалацију кризе у БиХ'. Шта му тешко због потреба својих савезника из сарајевске чаршије?!", истакао је Кошарац.

Он је нагласио да Затлер упорно ћути и игнорише чињеницу да је сваки помак БиХ на путу ка ЕУ остварен захваљујући залагању, подршци и напорима предсједника Додика, институција Српске и њених представника на заједничком нивоу.

"И ок, може Затлер да жмири колико хоће, али то је ноторна чињеница и истина!", истакао је Кошарац.

Умјесто да у БиХ промовише европске вриједности, договор домаћих политичких лидера и аутономне одлуке институција, рекао је Кошарац, Затлер даје свесрдну подршку нелегитимном Кристијану Шмиту у настојањима да ова земља постане колонија, аплаудирајући самовољним одлукама странаца.

Он је упитао зашто Затлер ћути када нелегитимни странац ниподаштава институције ове земље и иживљава се над домаћим законодавством и зашто није подигао глас против политичког прогона и судског процеса против легално и легитимно изабраног предсједника Српске Милорада Додика?

"Нама заиста не треба Европа која аминује самовољу колонијалног намјесника Шмита и амбасадора (САД у БиХ Мајкла) Марфија у разградњи уставног и дејтонског поретка у БиХ. Нама не треба европски амбасадор који свој мандат у БиХ троши нијемо посматрајући како Сарајево блокира развојне пројекте у Српској, попут ХЕ 'Бук Бијела', источне гасне интерконекције, аеродрома у Требињу и слично", поручио је Кошарац.

Он је подсјетио да о томе Затлер не говори, али се усуђује да манипулативно и неосновано износи салве лажних оптужби на рачун Српске и њеног предсједника.

"Затлер је једино досљедан у служењу двоструким аршинима ЕУ, снисходљивом односу спрам Шмита и Марфија, те савезништву са политичким Сарајевом, које је у правилу против интереса Српске", оцијенио је Кошарац. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм