Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Што више Лендо и њему слични атакују на Српску, то им је мање БиХ

  • Извор: АТВ
  • 14.02.2024. 17:28

Kaда човјек помисли да у Сарајеву не може горе и радикалније, потпредсједник ФБиХ Рефик Лендо би да оспорава име Републике Српске, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

"Тај рецидив Алијине идеологије и сљедбеник Исламске декларације би да у миру остварује ратне радикалне циљеве, који су му као генералу тзв. Армије БиХ остали недосањани. Што му није успјело оружјем, Лендо би сада да остварује другим средствима. Неће му проћи! Није ни ‘90-их година, неће ни данас", изјавио је Кошарац.

Кошарац је поручио да је Република Српска вјечна.

"Она је израз љубави и отаџбина српског народа и свих грађана који у њој живе. Српска је једини гарант нашег опстанка на овим просторима", изјавио је Кошарац.

Према његовим ријечима, то што Лендо име Републике Српске ставља у исту раван са питањем Уставног суда БиХ, одраз је његове дилетантске политике, популизма, есдеаовштине, снова о унитаризацији и слично.

"Што је још опасније, одраз је вјечите антисрпске хистерије и исконске мржње према свему што је српско. Није ми намјера да се бавим менталним склопом актуелног потпредсједника ФБиХ, већ да сасвим недвосмислено и јасано кажем да једино питање које Лендо својим баљезгаријама отвара није питање имена Републике Српске, већ питање опстанка БиХ", нагласио је Кошарац.

Кошарац је поручио је је да БиХ може опстати само и искључиво као дејтонска и уставна, састављена од два ентитета и три конститутивна народа.

"Никако онаква какву је Лендо замишља - унитарна и муслиманска, нити онаква какву желе да скроје Марфи, Шмит и компанија, подржавајући останак страних судија у Уставном суду БиХ. Што више Лендо и њему слични атакују на Српску, то им је мање БиХ", закључио је Кошарац у објави на Инстаграму.


Пратите нас и путем Вибера