Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Што више једностраног приступа, мање је БиХ

 • 16.05.2024. 10:17

Пред Савјетом безбједности УН ништа изненађујуће и неочекивано. Већ виђен сценарио - фикција Бећировића да у свом скандалозном иступу, који обилује неистинама, говори у име БиХ и сулуда илузија нелегитимног странца Шмита да је високи представник у БиХ, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

- Овај двојац, као репрезент бошњачке политике, по задатој матрици вергла исту причу засновану на лажима, подвалама и неоснованим оптужбама на рачун Српске и њеног руководства. Нема ту ништа аргументовано, чињенично и истинито, нити је, да будемо јасни, њихов циљ да међународној јавности представе објективну слику о БиХ. Нисмо изненађени, али је забрињавајућа количина патолошке мржње према српском народу, предсједнику Додику и руководству Српске. То стање захтјева што хитнију дијагнозу и адекватно лијечење - каже Кошарац.

Превазишли су, истиче он, популизам у жељи да покупе покоји политички поен на рачун напада на Српску.

- Овакви иступи Бећировића и Шмита су патологија. Тешко је очекивати да можемо ићи напријед са Бећировићем и њему сличнима. Не можемо разговарати о будућности са људима из којих исијава мржња према српском народу у патолошкој потреби да униште Српску. Како они замишљају да БиХ уопште може опстати, када у сваком свом иступу негирају и грубо крше Устав и Дејтонски споразум? Да ли заиста мисле да је једностран приступ кључ за будућност ове земље - наводи Кошарац.

Истиче да је то огромна политичка заблуда која ће им се вратити као бумеранг.

- Што више једностраног приступа, мање је БиХ - каже он.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:55 Револуција 1917 (Р)

  ''Револуција 1917 (Р)

 • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

  ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.