"Одговорна политика Српске и предсједника Додика"

Кошарац: Српска никада није саботирала развојне пројекте ФБиХ

  • Извор: АТВ
  • 29.02.2024. 11:25

Одговорна политика Српске и предсједника Милорада Додика фокусирана је на то да обезбиједи више интерконекција како би гас био доступан што већем броју грађана и привредних субјеката", рекао је Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег Савјета министара.

"Инсистирамо на усвајању источне интерконекције, јер је ријеч о пројекту који ће за резултат имати повећање безбједности снабдијевања потрошача природним гасом, јефтинији енергент и дугорочну енергетску стабилност у Српској, али и ФБиХ, гдје може бити усмјерена четвртина капацитета источне интерконекције.

Више интерконекција значи већу количину гаса и јефтинији енергент, а тиме би се створили услови за имплементацију инвестиционих и развојних политика у корист грађана и привреде. 

Нажалост, менталне блокаде два бошњачка члана у Предсједништву, њихове предрасуде и порив да константно раде против Српске, разлог су заустављања источне интерконекције. 

То је контрапродуктивно, јер Комшић и Бећировић штете развоју ФБиХ и ускраћују јефтинији гас за становништво и привреду у овом ентитету. 

Жалосно је што су те бошњачке структуре мотивисане искључиво тиме шта ће им западњаци рећи, умјесто да воде рачуна о потребама властитог становништва и привредног развоја. 

Српска никада није саботирала развојне пројекте ФБиХ, као што никад није била нити ће бити таоц западних земаља. 

Ми ћемо наставити инсистирати на усвајању источне интерконекције, али ћемо размотрити и могућности како да повећамо капацитете постојећег гасовода који долази преко Србије из Русије, а све у циљу обезбјеђивања енергетске стабилности и развоја инвестиционих пројеката", каже Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера