Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ

Кошарац: Српска неће подлећи притиску и чврсто стоји на принципима војне неутралности

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2024. 10:11

Српска неће подлећи притиску и чврсто стоји на принципима војне неутралности, те договора два ентитета и три конститутивна народа, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа Кошарац.

- Што је бошњачком члану Предсједништва БиХ, Денису Бећировићу мило, то му се и снило, чланство БиХ у НАТО-у остаће његов недосањани сан. Сваком озбиљном политичару и дипломати постало је јасно да без изричите сагласности Републике Српске и српског народа, БиХ никада неће постати чланица НАТО-а. Ова неспорна чињеница изгледа промиче само бошњачком члану Предсједништва Денису Бећировићу. Овај квазиљевичар поново је, у новом наступу мегаломаније, изјавио да је НАТО стратешко и законско опредјељење БиХ?! Да цитирам легендарног Зорана Радмиловића: ''Ајде!'' - поручио је Кошарац.

Кошарац додаје, да не би да улази у Бећировићева лична опредјељења и ставове, нити га то занима.

- Чињеница је да он не може да говори у име БиХ без усаглашеног става Предсједништва БиХ. Очигледно је занемарио чињеницу да је његов глас само један од три и да се пита таман толико или мање, (око 23 одсто). Чињеница да БиХ неће у НАТО, јер се Република Српска пита, постала је јасна и прихватљива и самим чланицама, али и највишем руководству НАТО-а. То је реалност, коју још нису у стању да прихвате у бошњачком политичком корпусу. Реалности је свјестан и главни политички актер у Сарајеву, амбасадор Мајкл Марфи, али га то не спрјечава да обмањује јавност неистинама о неопходности интеграција БиХ у НАТО. Такве ноторне неистине зачинио је ратнохушкачким тезама о угрожавању мира у БиХ - поручио је Кошарац.

Истиче да су главни фактори нестабилности у БиХ амбасадор Марфи, нелегитимни Кристијан Шмит и западна дружина, који минирају и опструишу сваку могућност постизања договора домаћих политичких актера у БиХ.

- Српска неће подлећи притиску и чврсто стоји на принципима војне неутралности, те договора два ентитета и три конститутивна народа. Ове чињенице су извор континуиране фрустрације за Бећировића и сличне њему, који су навикли да сви безрезервно вјерују њиховим пренемагањима за међународном интервенцијом и не могу да прихвате да се принципијелна и храбра политика предсједника Милорада Додика, руководства и институција Српске изборила за овакву позицију Републике Српске - закључио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера