Banjaluka

Košarac: Srpska je uz predsjednika Dodika

  • Извор: СРНА
  • 12.09.2023. 09:09

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da optužnica Suda BiH nije ništa drugo do politički obračun sa Srpskom i njenim legitimnim predsjednikom Miloradom Dodikom i poručio da će Srpska zaštititi svoj institucije i izbornu volju svojih građana.

Košarac je naveo na niko u Republici Srpskoj nije iznenađen nastavkom pravne lakrdije u režiji neustavnog Suda i Tužilaštva, a po željama jednog nelegitimnog stranca.

"Neće oni birati sredstva do svog cilja - da razvlaste i uruše Republiku Srpsku. Prepreka na tom putu je politika predsjednika Milorada Dodika i zato su se okomili na njega", napisao je Košarac na društvenoj mreži "Instagram".

On je istakao da njima nije bitno pravo, Ustav, Dejtonski sporazum.


Šmit pošto-poto hoće da se uvuče u institucije Srpske

Šmit pošto-poto hoće da se uvuče u institucije Srpske

"Pogazili su sve moguće pravne principe i postali poslušnici običnog mešetara, koji nema legitimitet visokog predstavnika i nelegalno boravi u BiH", naveo je Košarac.

On je ocijenio da optužnica nije ništa drugo do politički obračun sa Republikom Srpskom i njenim legitimnim i legalnim, narodnom voljom izabranim predsjednikom Dodikom.

"Republika Srpska će zaštititi svoj institucije i izbornu volju svojih građana. Nemojte sumnjati u to! Niste vi, gospodo, prvi koji žele da nas podcijene, da nam oduzmete naša Dejtonom i Ustavom zagarantovana prava. Mi imamo odgovor na vaša nečasna nastojanja", poručio je Košarac.

On je naveo da Republika Srpska nikome ne prijeti već nudi rješenja bazirana na dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

"Stvorili smo našu Republiku Srpsku, imamo našu imovinu, naše institucije i demokratski poredak. Stvorili smo i branićemo svim demokratskim sredstvima, u zajedništvu i sabornosti sa našim narodom. Srpska je uz predsjednika Dodika! Znamo svoj put!", poručio je Košarac.


Plate u Srpskoj povećavane i prošle i ove godine

Plate u Srpskoj povećavane i prošle i ove godine

Sud BiH potvrdio je juče optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića, potvrđeno je Srni iz Suda BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio optužnicu Tužilaštvu na doradu.

U međuvremenu, Sud je odbio zahtjev Dodika za izuzećem sudije Jasmine Ćosić Dedović.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја