Бањалука

Кошарац: Рјешење за БиХ - затварање ОХР-а и договор у складу са словом Дејтона

  • Извор: СРНА
  • 18.06.2024. 09:38

Интервенционизам ОХР-а и америчке Амбасаде су главни рушилачки и реметилачки фактори у овој земљи, због којих је немогуће направити искорак ка функционалнијој и европској БиХ, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао да је осовина (Кристијан) Шмит - (Мајкл) Марфи затровала унутрашње политичке односе и довела БиХ у озбиљну фазу распадања.

"Овај двојац је налогодавац политички монтираног процеса против легитимно и легално изабраног предсједника Српске Милорада Додика, који је на уставан начин имплементирао обавезе прописане Уставом", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, једино исправно и могуће рјешење је да се фарса пред неуставним Судом БиХ оконча ослобађајућом пресудом и одустајањем Тужилаштва БиХ од тог монтираног случаја, те да било какво друго рјешење доводи БиХ у озбиљан проблем са несагледивим посљедицама различитих конотација.

Затвара се чувена продавница, разлог невјероватан

Затвара се чувена продавница, разлог невјероватан

Он је нагласио да су представници Српске увијек упозоравали да интервенционизам међународне заједнице, првенствено кроз дјеловање ОХР и нелегитимног високог представника, штети унутрашњим приликама у БиХ, да ову земљу удаљава од дијалога и унутрашњег договора домаћих политичких актера.

"Под диригентском палицом Шмита и Марфија, бошњачка политичка структура је одустала од свих договора које смо постигли на европском путу. Ако заиста мисле добро БиХ, рјешење је у затварању ОХР и одласку нелегитимног Шмита, те договору два ентитета и три конститутивна народа у складу са словом Дејтона", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.