Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: "Резолуција о Сребреници" вратиће се као бумеранг њеним креаторима

 • Извор: АТВ
 • 24.04.2024. 10:00

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да је "резолуција о Сребреници" наставак политике засноване на лажима и манипулацијама која ће се као бумеранг вратити њеним креаторима и спонзорима.

"Стотину пута поновљена лаж неће постати истина, чак и да овај срамни памфлет буде усвојен. Унилатерално, неуставно и незаконито д‌јеловање бошњачког политичког фактора имаће несагледиве посљедице по БиХ. Отворили су Пандорину кутију и мораће да сносе одговорност за непоштовање уставних надлежности и дејтонске структуре БиХ, чиме су довели у питање опстанак ове земље", поручио је Кошарац.

Он је констатовао да циљ овог нечувеног документа нису међународно право, мир и помирење, није чак ни емпатија према жртвама. "Ово је оружје у организованој борби бошњачке политике и колективног запада против Српске, Србије и српског народа. Но, морају знати да 'ко се мача лати, од мача и страда'", објавио је Кошарац на Инстаграму.

Он је указао да ће страдалник бити БиХ, јер она не може функционисати у друштву у којем је наратив базирани на лажима, а не на истини, она не може преживјети излазак из уставног и дејтонског оквира.

Кошарац је истакао да је посљедњи ексер у њеном ковчегу резолуција која, без сагласности Предсједништва БиХ, лута по Ист Риверу.

"Српски народ неће прихватити терет који му не припада, упркос настојањима да нас сатанизују и означе геноцидним. У Сребреници се догодио страшан злочин, који осуђујемо, жалећи због свих жртава.

Став о томе јасно су исказали интелектуалци и свјетски ауторитети за питања Холокауста и геноцида, када су истакли да се у случају Сребренице не може говорити о геноциду и упозорили да се значај термина 'геноцид' не појефтињује", навео је Кошарац. 


Пратите нас и путем Вибера

 • 13:10 Емисија: Досије (Р)

  Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.