Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: "Резолуција о Сребреници" вратиће се као бумеранг њеним креаторима

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 10:00

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да је "резолуција о Сребреници" наставак политике засноване на лажима и манипулацијама која ће се као бумеранг вратити њеним креаторима и спонзорима.

"Стотину пута поновљена лаж неће постати истина, чак и да овај срамни памфлет буде усвојен. Унилатерално, неуставно и незаконито д‌јеловање бошњачког политичког фактора имаће несагледиве посљедице по БиХ. Отворили су Пандорину кутију и мораће да сносе одговорност за непоштовање уставних надлежности и дејтонске структуре БиХ, чиме су довели у питање опстанак ове земље", поручио је Кошарац.

Он је констатовао да циљ овог нечувеног документа нису међународно право, мир и помирење, није чак ни емпатија према жртвама. "Ово је оружје у организованој борби бошњачке политике и колективног запада против Српске, Србије и српског народа. Но, морају знати да 'ко се мача лати, од мача и страда'", објавио је Кошарац на Инстаграму.

Он је указао да ће страдалник бити БиХ, јер она не може функционисати у друштву у којем је наратив базирани на лажима, а не на истини, она не може преживјети излазак из уставног и дејтонског оквира.

Кошарац је истакао да је посљедњи ексер у њеном ковчегу резолуција која, без сагласности Предсједништва БиХ, лута по Ист Риверу.

"Српски народ неће прихватити терет који му не припада, упркос настојањима да нас сатанизују и означе геноцидним. У Сребреници се догодио страшан злочин, који осуђујемо, жалећи због свих жртава.

Став о томе јасно су исказали интелектуалци и свјетски ауторитети за питања Холокауста и геноцида, када су истакли да се у случају Сребренице не може говорити о геноциду и упозорили да се значај термина 'геноцид' не појефтињује", навео је Кошарац. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм