Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac: Postupaćemo po inicijativama koje dostave entitetske institucije

  • Извор: СРНА
  • 23.02.2023. 14:59

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da će ovo ministarstvo postupiti po inicijativama koje dostave entitetske vlade ili ministarstva poljoprivrede, pa i u vezi sa uvođenjem prelevmana na mlijeko i mliječne proizvode.

Govoreći o zahtjevu udruženja poljoprivrednih proizvođača-mljekara Republike Srpske za uvođenje prelevmana koji je uvela Srbija, Košarac je naveo da treba sačekati zvaničnu odluku Vlade Srbije, ali se pozvao na nezvanične informacije da se ta odluka ne odnosi na BiH i zemlje članice Cefte.

- Očekujemo da ćemo u toku dana imati zvaničnu informaciju i cijenim da ćemo onda u koordinaciji aktivnosti sa ministarstvima u Vladi Republike Srpske i FBiH donijeti određenu odluku - rekao je Košarac.

On je podsjetio da je ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa reagovalo prema Savjetu ministara svaki put kada su entitetska ministarstva dostavila određene inicijative.

- I u ovom slučaju će ministarstvo po dobijenoj inicijativi od entitetskih struktura uputiti prema Savjetu ministara taj prijedlog koji bude sadržan u takvoj incijativi - dodao je Košarac.

Košarac očekuje da se udruženja, koji su izrazila zabrinutost za nivo proizvodnje i poremećaja koje mogu izazvati određene odluke, prije svega obratiti entitetskim institucijama koje će dostaviti prijedloge Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    '''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.